Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bób z orzechami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 80 dkg
orzechy włoskie 5 dkg
masło 1/2 łyżeczki
mąka pszenna 1 dkg
śmietana 1 szklanka
starta skórka pomarańczowa 1 łyżka
sól
Przyprawa curry orientalna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: bób z orzechami

Bób płuczemy zalewamy wrzątkiem i gotujemy pod przykryciem,pod koniec gotowania solimy gdy ostygną obieramy ze skórki Orzechy włoskie przelewamy wrzątkiem i obieramy ze skórki, gnieciemy łaczymy z masłem,posypujemy mąką zasmażamy ale tak żeby się nie zarumieniły,następnie wlewamy śmietanę i skórkę pomarańczową i dodajemy bób,chwilę dusimy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 20.02.2012 09:14
takiegojeszcze nie jadłem, ale zapowiada się super
Ewelina38 15.10.2011 22:16
bardzo lubię bób ale z orzeszkami jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak