Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z kerguleną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kergulena 800 kg
fasolka szparagowa 150 g
masło 80 g
pieczarki 150 g
cebula 80 g
czosnek 3 ząbki
mąka 100 g
śmietana 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z kerguleną

Fasolkę ugotować na miękko w osolonej wodzie,kergulenę wypłukać ,wyjąć kość grzbietową,pokroić na kawałki,osolić,obtoczyć w mące i usmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę,czosnek utrzeć i dodać do fasolki,pieczarki pokroić i podsmażyć ,połączyć z fasolką,podlać wodą i dusić około 15 min,doprawić do smaku,dodać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak