Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
śliwki suszone 15 dag
masło 15 dag
wino czerwone wytrawne 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka

Śliwki moczymy w winie przez kilka godzin.
Następnie piersi kurczaka rozbijamy i wyrównujemy, nacieramy solą oraz pieprzem.
Mięso smarujemy masłem, kładziemy suszone śliwki, zwijamy roladę, obwiązujemy sznurkiem.
Całą roladę oblewamy pozostałym masłem, zawijamy w folię i pieczemy.
Czas pieczenia jest różny w zależności od piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 09.03.2011 13:38
takiej kombinacji nie jadłem trzeba będzie wypróbować roladki indycze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak