Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z mięsem mielonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 70 dag
mąka 25 dag
mąka ziemniaczana 10 dag
jogurt naturalny 1 łyżeczka
Farsz:
jajko 2
mięso mielone 30 dag
cebula
bulion drobiowy 2 łyżki
wędzonka
cebulka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z mięsem mielonym

Ziemniaki przeciskamy przez praskę , dodać mąki obie i jogurt zagniatamy i odstawiamy. Cebulkę podsmażamy do cebulki dodajemy mięsko i usmażyć , wlać bulion , masę mięsną wyrabiamy z bułką tartą i jajkami, doprawiamy solą i pieprzem . Z ciasta robimy wałek , potem kroimy na kawałki z każdego rozpłaszczamy ręką i nakładamy nadzienie mięsne , ciasto dokładnie zlepiamy i formujemy kulkę i pyzy gotujemy aż same wypłyną . Kawałek wędzonki kroimy drobniutko i smażymy bez tłuszczu , bo wędzonka sama się wytopi i polać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PIOTR11 12.07.2013 13:18
apetycznie zrobione
Laila2786 11.03.2013 20:13
uwielbiam takie pyzy
IKrakowianka 07.10.2011 11:43
super obiad
bernadetta2 15.09.2011 12:07
pycha
Emiliozo 09.08.2011 19:12
moje ulubione
monika154 14.07.2011 13:06
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak