Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na ciepło z indykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł
cukinia
pomarańcza
imbir
czosnek 2 ząbki
sos sojowy
sok z połowy cytryny
miód pitny 1 łyż.
olej sezamowy 1 łyż.
olej 2 łyż.
sól
curry
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
ryż szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na ciepło z indykiem

Ryż ugotować w gorącym bulionie, aż będzie miękki. W tym samym czasie filet z piersi indyka pokroić w wąskie paski, skropić sokiem z cytryny, miodem i sosem sojowym. Dodać imbir i zmiażdżony czosnek. Wszystko wymieszać. Mięso usmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać cukinię (w kostkę) i podzielony na kawałeczki brokuł. Skropić marynatą pozostałą po marynowaniu mięsa. Smażyć około 5 minut. Ryż skropić olejem sezamowymi dodać do indyka z warzywami. Wymieszać i doprawić przyprawami do smaku. Dodać cząstki pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.04.2011 22:20
Na pewno jest ona dobra.
gusia1000 12.04.2011 22:20
Na pewno jest ona dobra.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak