Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka truskawkowo-agrestowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 szt
galaretka agrestowa 1 szt
mleko skondensowane słodzone puszka
agrest
truskawki świeże 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka truskawkowo-agrestowa

Owoce umyć,osuszyć,usunąć szypułki jeżeli są.
Rozgotować oddzielnie w małej ilości wody-pod przykryciem.Zmiksować.
Każdą galaretkę zalać 125ml wrzątku i mieszając dokładnie,rozpuścić.Ostudzić.,mieszając cały czas .
Zielona galaretkę wymieszać z puree agrestowym,a czerwoną z musem truskawkowym.
Schłodzone mleko ubić na pianę.Połowę zmiksować z galaretką truskawkową,resztę z agrestową.Gdy pianki zaczną tężeć,ostrożnie wlać je do formy-tak,aby utworzyły się dwie kolorowe warstwy.
Wstawić do lodówki.Przed podaniem wyłożyć na talerz i pokroić.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 27.07.2013 10:01
mam agrest i dzisiaj muszę zrobić bo zapowiada się pysznie
ana00 21.06.2011 17:50
doskonale smakuje ze świeżymi owocami
Grażyna13 17.03.2011 19:25
uwielbiam takie desery :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak