Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z szynką, buraczkami i grzankami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka (najlepiej wołowa) 20 dkg
mieszanka świeżych sałat
rukola 1 pojemniczek
marynowane buraczki 1 słoiczek
pomidorki koktajlowe
żółta papryka 1 strąk
oliwa
grzanki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z szynką, buraczkami i grzankami

Szynkę pokroić na paski. Pomidory opłukać, osuszyć, pokroić na połówki lub ćwiartki. Paprykę opłukać, usunąć nasiona, pokroić w paski. Buraczki osączyć, pokroić na ćwiartki, zalewę zachować. Mieszankę sałat przełożyć do miski, dodać opłukaną i osuszoną rukolę, pokrojone pomidory, buraczki oraz szynkę. Składniki dobrze wymieszać. 4 łyżki zalewy z buraczków wymieszać z solą i pieprzem. Mieszając dodać 4 łyżki oliwy. Sosem polać sałatkę. Posypać grzankami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.08.2011 16:23
wyśmienita
Motorek 19.03.2011 08:55
smaczne
Joanna108
Joanna108 10.12.2010 09:15
bardzo ciekawe !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak