Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka po szlachecku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 1,5 kg
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Szafran nitki Prymat
jałowiec
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka po szlachecku

Wszystkie przyprawy utrzeć w moździerzu oprócz listków laurowych. Wymieszać. szynkę związać ściśle sznurkiem, natrzeć prztyprawami i wstawić na min.24 godziny do lodowki pod przykryciem. Potem włozyć do rękawa do pieczenia. Piec 2 gdziny w 180 stopniach. szynka powinna być krucha.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 15.05.2011 21:42
ekstra szyneczka;)
Iwusia 05.04.2011 22:46
zapowiada sie smacznie :)
ziutula
ziutula 16.03.2011 12:32
smacznegoooo
Agnieszka_B 06.03.2011 19:41
Wygląda wspaniale i pewnie super smakuje!
Bartolomeo 06.03.2011 18:08
extra!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak