Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z parówką i kapusta kiszoną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówka 5 szt
kapusta kiszona 25 dag
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z parówką i kapusta kiszoną

Z mąki,jajka,szczypty soli i 3/4 szklanki wody zagnieść miękkie ciasto.Rozwałkować i np szklankę lub specjalnym przyrządem wycinać krążki.
Cebulę obrać,posiekać drobno,wrzucić na patelnie.Kapustę wypłukać zimną wodą(żeby nie była zbyt kwaśna),dodać do cebuli.Podtuszyć.
Parówki pokroić w niewielką kostkę.Podsmażyć na oliwie.
Następnie wszystko razem wymieszać,doprawić do smaku.Tak przygotowany farsz nakładać na krążki z ciasta,zlepić drugim i gotować w lekko osolonej wodzie z odrobiną oliwy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 23.04.2013 21:15
bardzo oryginalnie
plocia 29.04.2012 11:45
z parówką ?! ciekawe połączenie
Anna133 14.09.2011 10:23
no zaskakujące
kuklik 12.03.2011 10:23
ciekawe
traktorek 11.03.2011 20:13
ciekawy farsz
patusia 06.03.2011 17:17
Fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak