Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliczki drożdżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 50 dag
cukier kryształ 15 dag
jajko 2 szt.
margaryna 10 dag
mleko 250 ml
drożdże 2 dag
marmolada do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliczki drożdżowe

Z podanych składników wyrobić ciasto drożdżowe, gdy trochę podrośnie, rozwałkować je na grubość 0,5 cm. Następnie pokroić w trójkąty o podstawie 10 cm. Przy brzegu trójkąta nałożyć marmoladę i zwijać w rogalik. Ułożyć rogaliki na wysmarowanej blasze i posmarować je roztrzepanym jajkiem. Piec około 25 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 06.03.2011 17:18
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak