Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krówka w proszku 1 opakowanie
wiórki kokosowe 2 łyżki
mleko 600 ml
margaryna 200 gram
jajko 3 szt
cukier 5 łyżek
budyń śmietankowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto

Ciasto sporządzić zgodnie z przepisem na opakowaniu i upiec w wysmarowanym margaryną i posypanym mąką prodiżu.Piec przez 30 minut,przekroić i wystudzić.
Do garnka wlać 0,5 litra mleka,zagotować,dodać rozrobiony w 100 ml mleka budyń z dodatkiem 5 łyżek cukru.Budyń wystudzić i zmiksować z 100 gramami margaryny.Masę schłodzić i przełożyć nią ciasto.
Sporządzić polewę krówkową zgodnie z opisem na opakowaniu,polać nią ciasto,posypać wiórkami kokosowymi i wstawić do lodówki do ostudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 20.03.2011 19:34
Polecam
Katarzyna/kate1980 08.03.2011 20:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak