Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wędzonym pstrągiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieprz
ocet winny 3 łyż.
sól
zielonych szparagów 30 dag
cukier
truskawek 30 dag
rukola garść
wędzonego pstrąga 30 dag
oliwa 6 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wędzonym pstrągiem

Szparagi należy obrać i odłamać drewniane końce. Umyć i włożyć do wrzątku z dodatkiem łyżki soli i cukru.Gotować 15 minut.Ostudzić i pokroić na kawałki. Truskawki pokroić w plasterki. Listki rukoli umyć i osuszyć. ocet wymieszać z solą, pieprzem i cukrem, połączyć z oliwą. Składniki sałatki ułożyć w salaterce i polać przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 02.05.2012 22:20
uwielbiam takie dania;)
gusia1000 09.04.2011 00:08
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak