Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
wędlina 50 dag
boczek wędzony 20 dag
przecier pomidorowy 150 g
cebula 1 szt
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 3 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby suszone 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Kapustę kiszoną gotujemy i odlewamy wodę.
Grzyby wcześniej namoczone gotujemy i kroimy w większą kostkę lub w paski.
Wędlinę oraz boczek kroimy w kostkę i przesmażamy. Cebulę również kroimy w kostkę i podsmażamy.
Do kapusty dodajemy grzyby, wędlinę, boczek, cebulę, następnie dodajemy przecier pomidorowy, sól, pieprz oraz przyprawę do bigosu, dokładnie wszystko razem mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 30.09.2011 21:22
pycha
Dawid15 03.05.2011 19:36
mniam
MAR3STA 10.03.2011 15:43
uwielbiam dania z kapusty;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak