Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zasmażane ziemniaki z waflem i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane ok.0,5 kg
wafle 1 opakowanie
masło
śmietana
pieczarki ok.0,4 kg

Przepis i sposób przygotowania na: zasmażane ziemniaki z waflem i pieczarkami

ziemniaki ugotować, a następnie odcedzić. Dodać w zależności od potrzeby, śmietanę (kefir), i trochę masła i utłuc wszystko razem. Śmietana i masło nadadzą ziemniakom delikatności. Pieczarki udusić na patelni, najlepiej na masełku. Na rozłożone wafle równomiernie rozsmarować (ułożyć ubite) ziemniaki (ciepłe), a następnie na ziemniaki rozłożyć uduszone pieczarki. Dalej wafle z ziemniakami i pieczarkami zawinąć jak roladę, pokroić w średniej grubości plastry i zasmażyć z obydwu stron. Podawać z mięsem, surówkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak