Racuszki z łososiem

Racuszki z łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony plastry

    6 szt
  • mąka pszenna

    6 łyżek
  • jajka

    2 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • mleko

    350 ml
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mleko mieszamy z proszkiem do pieczenia, odrobiną soli/ pieprzu i jajkami (nie miksujemy). Stopniowo dodajemy mąkę, aż ciasto nabierze odpowiedniego wyglądu. Ciasto odstawiamy na ok. pół godziny. Wędzonego łososia kroimy na mniejsze kawałki maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju na złocisty kolor (smażymy tak jak tradycyjne racuchy z jabłkami). Podajemy z sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

JaPaqc

06.05.2012 22:14
fantastyczne

Jodaj

01.05.2012 20:43
super

Norgiusz

14.04.2012 08:13
super

kate.500

27.11.2011 11:11
pysznoac

anja3107

14.09.2011 10:38
pyszności

ronald88

09.09.2011 20:21
super

FAFIK

08.08.2011 06:50
A to ciekawe!

Kopiko1983

03.07.2011 09:49
Smaczne!!!!

Elżbieta17

23.05.2011 16:43
świetny pomysł:)

Ania67

28.03.2011 10:31
wow- pomyslowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat