Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z łososiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 6 szt
mąka pszenna 6 łyżek
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżka
mleko 350 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z łososiem

Mleko mieszamy z proszkiem do pieczenia, odrobiną soli/ pieprzu i jajkami (nie miksujemy). Stopniowo dodajemy mąkę, aż ciasto nabierze odpowiedniego wyglądu. Ciasto odstawiamy na ok. pół godziny. Wędzonego łososia kroimy na mniejsze kawałki maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju na złocisty kolor (smażymy tak jak tradycyjne racuchy z jabłkami). Podajemy z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 06.05.2012 22:14
fantastyczne
Jodaj 01.05.2012 20:43
super
Norgiusz 14.04.2012 08:13
super
kate.500 27.11.2011 11:11
pysznoac
anja3107 14.09.2011 10:38
pyszności
ronald88 09.09.2011 20:21
super
FAFIK 08.08.2011 06:50
A to ciekawe!
Kopiko1983 03.07.2011 09:49
Smaczne!!!!
Elżbieta17 23.05.2011 16:43
świetny pomysł:)
Ania67 28.03.2011 10:31
wow- pomyslowe
AgaS10 24.03.2011 14:07
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak