Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z rzepy i rzodkiewki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzodkiewka 1 pęczek
rzepa 1 szt.
rzeżucha 1 tacka
cytryna 1 szt.
jogurt naturalny 1/2 szklanki
sól
cukier
sok z cytryny
kiełki pszenicy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z rzepy i rzodkiewki

Rzepę zetrzeć na grubej tarce, rzodkiewki pokroić w plasterki. Rzeżuchę dokładnie umyć i skropić sokiem z cytryny. Wymieszać jogurt z sokiem z cytryny, kiełkami pszenicy, doprawić solą i cukrem. Sos połączyć z rzepą i rzodkiewką.
Rzeżuchę ułożyć w wianuszek na dwóch talerzykach, a środek wypełnić surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 13.03.2011 18:29
rzepa, musi być pychs
iga2 07.03.2011 12:24
zdrowa i dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak