Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe musztardowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 70 dag
Musztarda sarepska Prymat 2-3 łyżki
sól i pieprz do smaku
jajko 2 szt
mąka kukurydziana 4 łyżki
olej 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe musztardowe

Schab pokroić na kotlety, rozbić tłuczkiem do mięsa, musztardę rozmieszać z dwoma łyżkami musztardy, pieprzem i solą. Taką mieszanką posmarować kotlety z obu stron i odstawić na 2 godziny do lodówki. następnie w miseczce rozkłócić jajka, obtoczyć kotlety w jajku i mące kukurydzianej i smażyć na tłuszczu gorącym do miękkości.
Oczywiście można obtaczać w bułce tartej. Podawać z ziemniakami i sezonową surówką

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 04.02.2013 10:13
mniam mniam;)
MAR3STA 10.03.2011 15:33
pyszne;)
pawel6 07.03.2011 13:37
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak