Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab nadziewany jabłkami i rodzynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
rodzynki 50 gram
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
pieprz do smaku
woreczek do pieczenia w piekar 1 sztuka
jabłko 1 sztuka duże

Przepis i sposób przygotowania na: Schab nadziewany jabłkami i rodzynkami

Schab umyć, zrobić nacięcie niżem przez całą długość, jabłko obrać i pokroić w wąskie kawałki. Schab nadziać na przemian jabłkami i rodzynkami, na końcach spiąc wykałaczkami, natrzeć przyprawami, włożyć do woreczka i pieć ok. godzinę w 200 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 05.01.2012 14:15
az tu niesie sie zapach
gacopierz23 31.10.2011 15:10
schab na słodko tez lubię
Beatris 02.08.2011 14:07
Pięknie wygląda. Aż chce się zjeść kawałek.
Halusia 22.05.2011 21:48
Pyszniutkie
marta1371 10.05.2011 12:49
Pyszny schabik:)
barbara11561 10.05.2011 09:41
Super:)
anemon 28.03.2011 19:16
Bardzo apetyczne mieso.
owca441 22.03.2011 18:39
wyśmienite
Mariusz10 18.03.2011 16:03
ale pycha!
iza15 16.03.2011 17:50
pyszne mięsko
ziutula
ziutula 09.03.2011 07:09
smacznego.....
Robert10 07.03.2011 19:21
smakowite mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak