Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błękitek po węgiersku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 800 g
masło 150 g
mąka 150 g
koncentrat pomidorowy 50 g
sól do smaku
śmietana 150 g
bulion 1 kostka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Błękitek po węgiersku

Błękitka oczyścić ,wyfiletować,pokroić w kostkę i posolić ,następnie dodać paprykę i obtoczyć w mące,usmażyć na maśle,włożyć do rondla,rozmieszać śmietanę,koncentrat pomidorowy i szklankę bulionu i dodać do ryby i wymieszać,doprawić do smaku i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 06.03.2011 11:49
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak