Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek pieczony czosnkowy z nutką imbiru

3.0
(18)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 2 główki
imbir świeży 2 łyżeczki
pieprz mielony do smaku:
sól
karkówka 1 wieprzowa

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek pieczony czosnkowy z nutką imbiru

Bardzo proste do przygotowanie i pyszne pieczone mięso.

Kawałek chudej karkówki opłukałam i osuszyłam. Natarłam solą i pieprzem mielonym, startym świeżym imbirem oraz czosnkiem - połowę obranych ząbków przecisnęłam przez praskę i wtarłam pastę w mięso. Owinęłam karczek folią i odłożyłam na noc do lodówki. Następnego dnia włożyłam mięso do rękawa foliowego przeznaczonego co pieczenia, dodałam resztę czosnku (całe ząbki) wlałam ok. 1/3 szkl. wody i piekłam jakieś 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Podałam z ryżem i marchewką a sosu nawet nie zagęszczałam bo był lekko zawiesisty od czosnku, który po prostu się rozpadł...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 13.07.2012 21:34
też muszę zacząć dodawać imbir
Misia90 09.09.2011 16:12
ekstra
Marysia 09.09.2011 16:04
super
Karolina69 09.09.2011 15:57
fajne
BozenA 21.08.2011 09:41
super
wiktor188 12.04.2011 17:02
polecam
Ewa104 11.03.2011 21:31
Imbir i czosnek-wspaniale musiało pachnieć w kuchni podczas pieczenia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak