Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w jarzynach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rostbef wołowy 70 dag
włoszczyzna 1 szt
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
natka pietruszki 1 pęczek
Goździki całe Prymat 5 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w jarzynach

Mięso opłucz, włóż do garnka,zalej zimną wodą,wrzuć przyprawy,obraną cebulę naszpikowaną goździkami.Gotuj 30 minut,łyżką zbieraj pianę.Włoszczyznę oczyść,włóż do garnka z mięsem,gotuj 35 minut.Mięso i jarzyny wyjmij,przestudź,pokrój na plastry.Wywar z gotowania mięsa dopraw solą i pieprzem.Mięso z jarzynami zalej wywarem,podgrzej,posyp zieleniną.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.08.2011 23:51
świetny obiadek :)
Krystyna32 07.03.2011 13:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak