Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z morszczuka na gorąco

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morszczuk 1 kg
margaryna 35 dkg
bułka czerstwa 2 szt
kasza manna 25 g
mleko 1 szkl
jajko 2 szt
cebula 50 g
olej 30 g
śmietana 150 g
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 45 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z morszczuka na gorąco

Morszczuka oczyścić,odfiletować,cebulę obrać ,pokroić ,lekko podsmażyć na oleju,bułki namoczyć w mleku i odcisnąć ,rybę,cebulę razem z bułkę zemleć,dodać jajka ,kaszę,sól i pieprz,dobrze wyrobić,z masy uformowaufać wałek,obtoczyć w bułce tartej i ułożyć na wysmarowanej blaszce i piec około 35 min,podlewając wodą,pod koniec pieczenia podlać śmietaną osoloną.
Upieczoną roladę pokroić w plastry,oblać sosem z pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 04.02.2013 10:22
pyszna mniam;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak