Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka agrestowa z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 25 dkg
cukier 1/2 szklanki
woda 500 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
agrest

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka agrestowa z truskawkami

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, a gdy napęcznieje rozpuścić w gorącej wodzie i zagotować. Agrest ugotować w pół litra gorącej wody. Odcisnąć sok i posłodzić. Wymieszać z żelatyną. Truskawki przekroić na połówki, ułożyć w pucharkach i zalać galaretką. Odstawić aż zastygną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 07.09.2011 00:32
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak