Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby zapiekane z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 80 dkg
ugotowane mieso 40 dkg
mąka 1 łyżka
margaryna 1 łyżka
śmietana 150 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
żółty ser 20 dkg
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby zapiekane z mięsem

Grzyby podsmażyć na margarynie, podlać wodą i udusić. Mięso drobno pokroić, dodać do grzybów. Poprawić, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zalać śmietaną wymieszaną z mąką, posypać startym żółtym serem, zapiec w gorącym piekarniku. Przed podaniem posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 17.02.2012 08:35
smaczne
Motorek 27.10.2011 11:03
pycha
Rybciia 10.08.2011 13:03
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak