Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyzowana panga

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 3 filety
jajko
mąka
czosnek 2 ząbki
oliwa
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyzowana panga

Filety rozmrozić, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.Skropić z obu stron sokiem z cytryny. Mąkę do panierki wymieszać z przyprawą do ryb (na oko). Płaty pangi panierować w rozmąconym jajku i mące. Na patelnię wylać oliwę z oliwek oraz rzucić 2 ząbki czosnku (nieobrane). Rybę smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu pod pokrywką, trzymać do nabrania koloru. W czasie smażenia skropić jeszcze raz sokiem z cytryny. Panga powinna delikatnie przesiąknąć czosnkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata77 06.07.2011 08:13
świetny pomysł. Wypróbuję napewno
wiertlo102
wiertlo102 17.04.2011 16:31
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak