Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka ryżowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 10 dag
cebula 1 szt.
sałata 1 szt.
brzoskwine 1|2 puszki
cytryna 1 szt.
ryż 20 dag
miód 1 łyżki
jogurt naturalny 1 mały
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
orzechy arachidowe 4 garście

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka ryżowa

Ryż gotujemy do miękkości,brzoskwinie kroimy w kostki,cebule siekamy,szynkę kroimy w kostkę,sałatę rwiemy na kawałki.orzeszki zrumieniamy na patelni.Sok z cytryny dodajemy do miodu łączymy z jogurtem i oliwą.Wszystkie składniki łączymy dodajemy sos i na koniec posypujemy orzeszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 06.03.2011 12:40
lubie sałatki z ryżem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak