Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z bezami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy 2
mleko 3 szklanki
cukier 1/2 szklanki
margaryna kostka 1
cukierki krówki 20 dag
margaryna kostka 1/2
dżem porzeczkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z bezami

Krem: 2 budynie śmietankowe bez cukru ugotować na trzech szklankach mleka, pół szklanki cukru. Zimny budyń utrzeć z margaryną Kasią.
Polewa krówkowa: 20 dag krówek ciągutek stopić z ½ kostki palmy
Biszkopt (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/114335/biszkopt.html) przekroić na pół. Jedną połowę wykładamy na spód i smarujemy dżemem z czarnej porzeczki, nakładamy ½ kremu, przykryć drugą połówką biszkoptu, położyć resztę kremu. Na kremie układamy 200 dag bezów i polewamy całość polewą krówkową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 04.03.2012 10:04
apetycznie wygląda:)
Grażyna13 01.12.2011 13:05
Podoba mi się :)
eli82 26.11.2011 19:15
mniam
ben-ka 07.07.2011 08:01
jakie słodkości:)
Pola2 06.04.2011 18:45
pyszny
kuklik 24.03.2011 09:06
piękny
Mati13 17.03.2011 16:15
pyszne!
Monika193
Monika193 09.03.2011 08:08
to ciacho wygląda super, od razu chce się go zjeść :)
kochanyptysiu 07.03.2011 13:05
mniam,jak dla mnie bezy i tofi w duecie to prawdziwa rewelacja,dodajemy jeszcze ajerkoniak i walczymy z nadwaga do konca zycia,ale za to jaka przyjemnosc;)
pacpaw 06.03.2011 18:15
krówki i bezy tylko nie 200 a 20 dag :o)
Jolanta_P-S 06.03.2011 17:27
zamiast krówek miały być bezy? Ale fajnie wygląda, ale nie dla mnie, ja nie cierpię tej bezowej słodkości, ale dla mojego męża to im słodsze tym lepsze;)
MAR3STA 06.03.2011 10:07
aż miło popatrzeć;)
pacpaw 06.03.2011 08:44
w przepisie chodzi oczywiście o 20 dag bez, a nie 200 dag bezów :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak