Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z selerów IV

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 1,5 l
śmietana 1 szklanka
seler 200 g
masło 1 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ser żółty 100 g
natka pietruszki 1 szczyptas
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z selerów IV

seler obrać opłukać zetrzeć na tarce o dużych oczkach podsmażyć na maśle razem z koncentratem wlać wywarem ugotować nastecznik połączyć ze śmietaną zagotować dodać starty ser i natkę doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak