Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z selerów III

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 1,5 l
mleko 2 szklanki
seler 400 g
orzechy włoskie 100 g
natka pietruszki 1 szczypta
masło 1 łyżka
mąka 2 łyżki
sól 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z selerów III

orzechy sparzyć obrać ze skórki zetrzeć selery umyć pokroić zatrzeć na tarce o dużych oczkach zalać mlekiem ugotować tłuszcz rozgrzać wymieszać z mąką zasmażyć nie rumieniąc połączyć z zupą i dodać natkę zagotować i doprawić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak