Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z porów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kości i warzyw 1,5 l
śmietana 50 ml
por 500 g
ziemniak 400 g
parówki 100 g
mąka 2 łyżki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z porów

pory opłukać przebrać pokroić zalać częścią wywaru ugotować ziemniaki umyć obrać przebrać i zalać pozostałą część wywaru ugotować następnie połączyć z porami śmietanę połączyć z mąką oraz z parówkami pokrojonych w plastry doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak