Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z kalarepek II

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 l
śmietana 50 ml
mąka 2 łyżki
kalarepka młoda 600 g
cebula 2 sztuki
tłuszcz 2 łyżki
natka pietruszki 1 szczypta
koperek 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z kalarepek II

Kalarepkę umyć obrać opłukać pokroić w kostkę zalać wywarem i gotować cebulę obrać opłukać drobno pokroić usmażyć wymieszać z mąką lekko zrumienić połączyć z zupą dodać śmietanę dodać zieleniznę i doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak