Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cyganka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
jajko 3 szt
margaryna 150 g
cukier 200 g
kisiel cytrynowy 1 opak
cukier waniliowy 1 opak
proszek do pieczenia 4 łyżeczki
sok z cytryny
skórka starta z cytryny
tłuszcz do formy
sól
serek homogenizowany 250 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Cyganka

Mąkę wymieszać z kisielem, proszkiem do pieczenia, solą. Jajka utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać margarynę, mąkę z dodatkami i serek. Na sam koniec dodać sok z cytryny i skórkę, zmiksować. Przełożyć ciasto do wysmarowanej formy. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop przez 50 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak