Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowe placuszki z fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 łyżki
jajko
olej
sól, pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowe placuszki z fetą

Cukinię myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, odciskamy z nadmiaru soku.
- Masę starannie mieszamy z fetą, oregano, papryką, jajkiem, mąką oraz solą i pieprzem.
- Na rozgrzanym oleju kształtujemy małe placuszki i smażymy na złotobrązowo.
Osączamy z tłuszczu układając placuszki na papierowym ręczniku. Podajemy z pokruszona fetą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 10.06.2012 13:27
fajny przepis
maryśka 19.06.2011 10:25
super
ewelina/bunia 15.03.2011 12:30
pycha
kakiaa 09.01.2011 14:35
Uwielbiam cukinię każdej postaci:)
agnieszka189 06.12.2010 11:19
pycha
Aleksandra45 22.11.2010 09:48
musze wyprobować
iwona332 02.11.2010 00:13
super
etka 09.09.2010 16:12
z fetą nie próbowałam, dobre połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak