Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z indyka z makaronem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 400 g
pierś z indyka 400 g
olej 3 łyżki
cebula 2 szt
czosnek 1 ząbek
Bulion grzybowy 0,5 szklanki
pomidory w zalewie pomidorowej 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
makaron grube wstążki 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z indyka z makaronem

Piersi umyć,osuszyć,wykroić osiem filetów.Mięso smażyć na oleju 2-3 minuty z każdej strony.Oprószyć solą i pieprzem,zdjąć z patelni,trzymać w cieple.Cebulę i czosnek obrać,posiekać.Pieczarki oczyścić,wraz z cebulą dusić około dwóch minut na tłuszczu ze smażenia.Dodać pomidory razem z zalewą,bulion,czosnek i zioła prowansalskie.Dusić 8-10 minut pod przykryciem na małym ogniu,przyprawić solą i pieprzem.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu,odcedzić.Sznycle,pieczarki z sosem i makaron włożyć na talerze,posypać natką.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 28.06.2011 22:26
Moje smaki
pigila
pigila 16.03.2011 18:22
super
agata1722
agata1722 05.03.2011 20:26
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak