Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wielkanocna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 2 szt.
awokado 1 szt.
jajko 2 szt.
sałata 1 szt.
oliwa 4 łyzki
ocet winny 3 łyżki
musztarda 1 łyżki
miód 1 łyżki
rzeżucha 1|2 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
indyk 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wielkanocna

UGOTOWANE JAJKA KROIMY W ÓSEMKI,MIĘSO W KAWAŁKI I PODSMAŻAMY NA ZŁOCISTY KOLOR,POMIDORY SPARZYMY WRZĄTKIEM I ZDEJMUJEMY SKÓRKĘ,KROIMY NA CZĄSTKI,AWOKADO W KOSTKĘ A SAŁATĘ NA MAŁE KAWAŁKI,WSZYSTKIE SKŁADNIKI ŁĄCZYMY.OCET ŁĄCZYMY Z OLIWĄ DODAJEMY MUSZTARDĘ I MIÓD,PRZYPRAWIAMY I POLEWAMY SOSEM,NA KONIEC POSYPUJEMY RZEŻUCHĄ.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak