Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur wielkanocny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa biała o,5 kg
grzyby suszone 5-6 szt
sól do smaku
zakwas żuru 1 l
czosnek 2 ząbki
maślanka 1 szklanka
włoszczyzna 1 (bez kapusty)
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żur wielkanocny

ugotować smak z kiełbasy , włoszczyzny i grzybów. Przecedzić przez sito. Kiełbasę pokroić w talarki, grzyby w paseczki, zalać przecedzonym wywarem, dodać zakwas żuru, maślankę, zagotować. Doprawić czosnkiem roztartym w soli. Podawać z jajkami pokrojonymi w ćwiartki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 09.04.2011 07:51
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak