Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka w brzswiniowych pucharach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 filety
ryż długoziarnisty 20 dag
kiwi 1 szt.
brzoskwinie w puszce 1 szt.
sałata 6 listki
jogurt naturalny 1 łyzki
majonez 3 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka w brzswiniowych pucharach

Ryż gotujemy na sypko,mięso przyprawiamy,smażymy na złocisty kolor,obrane kiwi kroimy w plasterki,połówki brzoskwini odsączamy z zalewy,wydrążamy miąższ,robiąc z połówek owoców miseczki,miąższ kroimy na kawałki,ryż łączymy,y z kurczakiem i kawałkami brzoskwiń,przygotowanym farszem wypełniamy połówki brzoskwini,półmisek wykładamy liśćmi sałaty,układamy na nich brzoskwinie,jogurt łączymy z majonezem,przyprawiamy,polewamy po brzoskwiniach,dekorujemy plasterkiem kiwi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak