Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
drożdże 10 dag
mleko 1/2 l
jajko 3 szt
margaryna 10 dag
cukier 1 szkl
cukier waniliowy 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Drożdże rozpuszczamy w niewielkiej ilości mleka. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Następnie do wyrośniętego rozczynu dodajemy mąkę, jajka, cukier oraz cukier waniliowy, a także resztę mleka. Wyrabiamy ciasto.
Po wyrobieniu ciasta, dodajemy rozpuszczoną margarynę i jeszcze raz dokładnie wyrabiamy.
Ciasto ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Z ciasta formujemy niewielkie placuszki i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 01.04.2012 22:32
pycha
Magdalena67 26.10.2011 17:54
po prostu nie mogę się skupić, pycha
bursztynek 12.09.2011 23:37
chętnie bym zjadła
Neetka90 30.08.2011 00:27
wyglądają naprawdę smacznie! :)
maryśka 05.07.2011 21:15
świetne
ewa84 09.04.2011 14:23
mniam
MAŁY 23.03.2011 11:08
pysznie
MAŁY 23.03.2011 11:08
pysznie
Magda60 11.03.2011 20:27
dobre
Haneczka1 08.03.2011 15:23
świetne :)
AGNIESZKA144 05.03.2011 18:52
chętnie bym je teraz zjadła
MAŁGORZATA108 05.03.2011 18:19
Idę wyrabiać ciasto!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak