Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
jajko 1 szt
woda 1 szkl
ser biały 30 dag
żółtko jajek 1 szt
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem

Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy jajko oraz przegotowaną, letnią wodę. Zagniatamy ciasto
Następnie przygotowujemy farsz: biały ser drobno kruszmy, dodajemy żółtko oraz słodzimy do smaku. Całość dokładnie mieszamy.
Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy, szklanką wykrawamy krążki.
Na każdy krążek nakładamy porcję farszu serowego, zlepiamy dokładnie brzegi.
Pierogi wrzucamy na wrzącą wodę, przykrywamy.
Po wypłynięciu pierogów na wierzch, odkrywamy je i gotujemy 3 minuty.
Podajemy ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak