Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie śmietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 1 kg
śmietana 22% 1 szkl
koper 100 g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżka
mąka 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie śmietanowym

Rybę solimy oraz pieprzymy, a następnie panierujemy w mące, jajku i bułce tartej, smażymy na oleju na rumiano.
Następnie śmietanę łączymy z posiekanym drobniutko koperkiem. Usmażoną rybę układamy na talerzu, polewamy sosem śmietanowym.
Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 06.01.2012 16:21
super
Sylwia88 08.03.2011 15:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak