Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz mięsny według Agi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1 mała
cebula 1 duża
czosnek 2 ząbki
mielone mięso 30 dkg
olej 2 łyżki
kukurydza w puszce 2 łyzki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól
papryka mielona
parmezan 3 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz mięsny według Agi

Marchewkę,cebulę i czosnek obieramy,drobno kroimy i chwilkę podsmażamy na rozgrzanym oleju.Dodajemy mięso i mieszając smażymy kilka minut aż mięso ładnie się zrumieni.Zdejmujemy z ognia,lekko studzimy a następnie mieszamy z kukurydzą,koncentratem pomidorowym i parmezanem.Przyprawiamy pieprzem,solą i mielona papryką.Farsz idealnie pasuje do pierożków z ciasta ziemniaczanego(przepis w mojej księdze).Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 15.07.2012 00:16
smaczne
AGNIESZKA144 06.06.2012 18:27
super
Dorian 07.02.2012 08:19
super
Ania67 23.11.2011 12:49
superrrr
jeta72 15.09.2011 13:34
apetyczne;)
ronald88 23.05.2011 14:22
pycha
Justyna Jussstiii 09.04.2011 13:31
super
Justyna Jussstiii 09.04.2011 13:31
super
Justyna Jussstiii 09.04.2011 13:30
super
Justyna Jussstiii 09.04.2011 13:30
super
Kuchareczekjeden 06.03.2011 19:56
fajny...inny niż tradycyjny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak