KRUCHE CIASTO Z TRUSKAWKAMI

KRUCHE CIASTO Z TRUSKAWKAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • cukeir waniliowy

    2/3 szklanki
  • jajko

    3
  • margaryna

    1
  • proszek do pieczenia

    2 łyzeczki
  • cukier puder

    1/3 szklanki
  • truskawka

    około 1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Make przesiewamy na stolnicy, dodajemy proszek do pieczenia, cukier i margarynę oraz żółtka jajek. Wygniatamy ciasto. Odcinamy z wyrobionego ciasta około 1/4 i odkładamy do lodówki na 15 minut. W tym czasie wykładamy blachę kruchym ciastem, na gorę układamy truskawki. Na truskawki nakładamy ubita pianę z 3 białek z dodatkiem cukru pudru. Wyjmujemy odłożony kawałek ciasta z lodówki i na tarce ścieramy jako posypka na pianę. Pieczemy około 60 minut w tem 180 st.C

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat