Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
jajko 1 szt
sól
masło
cebule 1 szt
grzyby suszone 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka

Grzyby należy zalać letnią wodą i odstawić na 2 godz, gotujemy w tej samej wodzie, następnie bardzo drobno siekamy, bardzo drobno siekamy cebulę i dusimy na maśle, dodajemy posiekane grzybki solimy doprawiamy. Z mąki i jajka soli i odrobiny gorącej wody zagniatamy ciasto na uszka, ciasto Sieńko rozwałkować wykrawamy kwadraty , nakładamy farsz na ciasto i lepimy uszka , gotujemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 02.02.2013 16:14
Pyszne
kamyk 05.01.2013 21:48
zjadam tylko jedno - tak dla tradycji
Justa32 28.12.2011 14:49
super
Ewa111 30.11.2011 19:27
no właśnie znowu trzeba zabrać się za klejenie uszek
Monika193
Monika193 06.10.2011 09:07
pycha
Justyna70 03.10.2011 09:20
bardzo lubię!
Iwona51
Iwona51 26.09.2011 10:37
pycha
Motorek 26.09.2011 10:09
smaczne
Seba 30.07.2011 20:53
fajne
Krystyna32 22.05.2011 12:02
super
Wafelek2601 25.04.2011 14:04
wyglądają super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak