Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w krakersach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

opakowanie krakersów
filety z kurczaka
sól do smaku
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
maślanka 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w krakersach

Maślankę (może być też jogurt) wlewamy do miski. Filety kurczaka kroimy na kawałeczki. Ja miałam takie wieksze wiec każdy przecięłam na pół. Wyszło mi około 6 sztuk. Każdy obsypujemy solą i pieprzem. Następnie wszystkie kawałki kurczaka wkładamy do wroka foliowego i zalewamy maślanką na min. 2 godziny. Krakersy kruszymy - najlepiej zrobić to przez włożenie ich do worka foliowego i rozbijanie wałkiem do ciasta. Przezypujemy je do miski, dodajemy szczyptę soli i pieprzu i papryki, wymieszać. Kawałki kurczaka po kolei obtaczamy w krakersach i przekładamy na blachę wcześniej wysmarowaną olejem. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Można podać z sosem czosnkowym. Bardzo chrupiace, a co najważniejsze - w ogóle sie nie wysuszyły. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia77
Kasia77 10.12.2011 11:47
o coś nowego
bami 12.08.2011 21:11
Pomysł genialny :)
Anna146 20.07.2011 21:05
smacznie wygląda
IlonaAlbertos 05.03.2011 13:14
Pomysł na panierkę z krakersów bardzo ciekawy. Muszę się skusić i wypróbować :)
pawel6 05.01.2011 12:51
Takiego kurczaka nie próbowałem... wygląda super
Zoso 20.10.2010 19:06
Frytki do tego pasują idealnie
buksiak12 30.08.2010 10:32
uwielbiam dania z kurczakiem
buksiak12 30.08.2010 10:32
uwielbiam dania z kurczakiem
Dorota71 30.08.2010 09:55
mniam mniam super przepis
Emilia22 30.08.2010 09:33
fajny przepis
SmacznaPyza 21.08.2010 20:40
w maślance już mięso moczyłam, ale krakersy? zaciekawił mnie ten pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak