Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartacze

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
cebula 2 szt
sól
pieprz
schab 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kartacze

Mięso kroimy w kosteczkę, przyprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy ok. 10 min
Na gaz wstawiamy garnek z wodą , dodajemy do wody odrobinę soli.
Starte ziemniaki odcisnąć jak najmocniej przez pieluchę tetrowa. Z soku ziemniaczanego odlać wodę i pozostawić tylko białą cześć, która osiadła na dnie, jest to skrobia. Dodać ją do ziemniaków. Całą masę zalać odrobiną wrzątku i wymieszać. Na ręce formować placek, nałożyć farsz i zlepić. Wkładać do wrzątku. Gotować ok. 50 min na wolnym ogniu. Wyjmujemy, polewamy podsmażoną cebulką. Ja uwielbiam je również z białym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 18.08.2013 15:29
chyba jeszcze nie robiłam
PaniMISIOWA 01.09.2011 14:43
smaczne
MAR3STA 06.03.2011 16:24
tak jeszcze nie robiłam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak