SEZAMOWE PULPECIKI

SEZAMOWE PULPECIKI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    0,5 kg
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżeczki
  • oliwa

    1 łyżeczka
  • ziarna sezamu

    4 łyżki
  • majonez

    2 łyżki
  • cukier puder

    2 łyzki
  • olej

    1 szklanka
  • czosnek

    2 zabki
  • jajko

    1 do panierki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek i jedną cebule sielamy drobno i mieszamy razem.
Sos sojowy mieszamy z mąką , oliwa i z 1/2 łyżeczką soli. Jajko i przyprawy oraz cebulę posiekaną z czosnkiem dodajemy do mięsa i mieszamy.
Brzoskwinie kroimy w paseczki. Druga cebule siekamy drobniutko. Do majonezu dodajemy łyżkę soku z cytryny, łyżkę wody, cukier puder i łyżeczkę chilli i mieszamy. Do sosu dodajemy cebulę i brzoskwinie.
Z masy mięsnej formujemy pulpeciki i obtaczamy je w sezamie.
Smażymy na oliwie. Podajemy polane sosem brzoskwiniowym

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

TyTaN

24.03.2012 10:32
dobry przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat