Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser włoski

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtek 5
cukru pudru 3 łyżki
skórki otartej z pomarańczy 2 łyżki
rum 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Deser włoski

Żółtka ubić z cukrem na puszysty kogel-mogel, dodając skórkę z pomarańczy. Naczynie wstawić do garnka z powoli gotującą się wodą i nie przerywając ubijania, dolewać po łyżce rumu. Deser powinien gęstnieć i utworzyć pienistą masę. Podawać na ciepło z kruchymi ciasteczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 10.08.2013 08:45
mmmm super!
Izabela28 23.07.2012 21:13
ciekawy pomysł:)
monika154 31.07.2011 15:44
warto spróbować
SyMiki 11.06.2011 13:30
muszę wypróbować ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak