Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jejecznica ze szczypiorkiem dla mojego syna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek parzony 3 plastry
słonina wędzona 3 plasterki
jajko 3 szt.
mleko 4 łyżki
skrobia kukurydziana 1 łyżeczka
szczypiorek 1/4 pęczka
cebula 1/2 szt.
olej 1 łyżka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: jejecznica ze szczypiorkiem dla mojego syna

Boczek, słonine i cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem, usmażyć na złoto. Do szklanki wsypać skrobię, dodać mleko i 3 jajka, wymieszać, wylać na smażonkę doprawić solą i pieprzem, posypać zielonym posiekanym szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 05.03.2011 16:55
lekkie śniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak