Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z serem żółtym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 400 g
jajko
Nadzienie:
żółty ser ostry 300 g
jajko
margaryny 2 łyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
siekanej natki pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z serem żółtym

Ser scieramy na tarce, mieszamy z bułka tartą, jajkiem i siekaną natką pietruszki. Z mąki, jajka i wody robimy ciasto, wałkujemy je i wykrajamy krążki. Zlepiamy pierogi z farszem, gotujemy 10 min. we wrzącej wodzie (osolonej). Podajemy gorące, polane tłuszczem.,

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak